آژانس خبری

بازدید هیأت مدیره شبکه ملی ایدز از شهرستان ایرانشهر

اعضای هیأت مدیره شبکه ملی ایدز (شمسا) به منظور بازدید و بررسی راه‌های همکاری بیشتر با حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر وارد ایرانشهر شدند و مورد استقبال مسئولین دانشگاه قرار گرفتند
بازدید هیأت مدیره شبکه ملی ایدز از شهرستان ایرانشهر

در این بازدید، دکتر دادگر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ضمن خیرمقدم گزارشی کامل از وضعیت حوزه تحت پوشش دانشگاه (مشکلات اقتصادی، فرهنگی) ارائه کرد.
همچنین در جلسات جداگانه‎ای مسئولین بهداشتی و اجتماعی دانشگاه گزارش کاملی از وضعیت شیوع ایدز و وضعیت بیماران به تفکیک شهرستان، جنسیت و نحوه دریافت خدمات این بیماران و مشکلات پیش رو ارائه کردند.
هیأت مدیره شمسا همچنین در جلسه‎ای که با حضور سمنهای فعال در اداره بهزیستی ایرانشهر برگزار شد در خصوص نحوه تعامل و همکاری چند جانبه بین شبکه ایدز و این سمنها در ایرانشهر به تبادل نظر پرداختند.
برای ایجاد هماهنگی بیشتر بین شمسا و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر جلسهای با حضور هیأت مدیره شمسا و رئیس دانشگاه برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر امینی‌فرد از حضور اعضای شبکه در مناطق محروم و کم‎برخوردار کشور تقدیر و تشکر کرد.
وی با اشاره به شاخصهای پایین بهداشتی و اقتصادی استان سیستان و بلوچستان و همسایگی با کشورهای پاکستان و افغانستان، که فاقد سامانه بهداشتی استاندارد هستند از لزوم توجه ویژه به این منطقه و استقرار سازمانهای مردم‌نهاد حمایت کرد.
دکتر امینی‌فرد گفت: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی ناشی از ریشه‌های متعدد است که از عمده دلایل این مقوله را بیکاری و سهولت در دسترسی و ارزان بودن موادمخدر دانست و با توجه به وجود محلهای تجمع پیدا و پنهان فراوان مصرف‌کنندگان موادمخدر، خصوصا از نوع صنعتی، از بیمار‌های ناشی از رفتارهای پرخطر جنسی به عنوان یک معضل نام برد و اظهار داشت: اینجاست که نیاز مبرم به ورود سازمانهای مردم‌نهاد احساس می‌شود زیرا این سازمانها فارغ از هرگونه قضاوت صرفا جهت کمک و حمایت و مشاوره به شخص مبتلا و خانواده وی، با رعایت رازداری فعالیت می‌کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه در جامعه‌ای با فرهنگهای متفاوت در مناطق مختلف زندگی می‌کنیم تا حدودی کار اجتماعی مشکل است ولی می‌توان با استفاده از ظرفیت سمنها در این حوزه نفوذ و فعالیت مثمرثمر داشت.
وی افزود: با توجه به رفتارهای پرخطر و بی‌مهابای مردان در جامعه متاسفانه اکثرا زنان قربانی این معضل خواهند شد، پس لازم است به صورت ویژه از زنان مبتلا به ایدز، که سرپرست خانواده، نیز هستند حمایت شود زیرا این افراد ناخواسته مبتلا شده‌اند و می‌توان با شناسایی و مشاوره و حمایت از این افراد به طرز قابل توجهی از انتقال این بیماری و یا تبعات بعد از ابتلا جلوگیری کرد.
دکتر امینی‌فرد ادامه داد: متاسفانه در بحث اعتیاد بیشتر بر روی متادون فروشی فعالیت شده است و کمتر به بحث روانی و آسیب‌شناسی اجتماعی آن و ریشه‌یابی این معضل پرداخته شده است در صورتیکه باید عوامل و زمینه‌های اعتیاد را شناسایی و مهار کرد و نباید به جای حل مسئله، صورت مسئله را پاک کرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر در پایان گفت: آماده هر گونه همکاری در موضوعات اجتماعی مرتبط با سازمانهای مردم‌نهاد هستیم.
هیأت مدیره شبکه ملی ایدز در پایان این سفر از مراکز کاهش آسیب شهرستان و پاتوق‌های معتادان بازدید کردند.